Постна яхния с гъби и моркови
Гъбена манджа с кладница, печурки и ароматни зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 08.03.2017
Готвим веганско основно ястие, в което гъбите са на почит. Първо запържваме по половин килограм кладница и печурки, след това пържим и лук с моркови, целина и чесън. После към зеленчуците добавяме доматено пюре, червено вино, зеленчуков бульон и разбира се - запържените гъби. Така се получава постна яхнийка, която овкусяваме с кимион, за да замирише на месце. Следва да добавим картофи на кубчета и домати от консерва. Вече сме използвали голям запас от основните българкси продукти за солени ястия и не сме сложили никаква животинска съставка. Остава да изчакаме всичко да поври заедно и да сервираме с наситнени листа целина, копър или магданоз. Ето една страхотна българска постна манджичка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ