Постна пролетна боб чорба с тиквички
Шарена бобена супа с моркови, тиквички и спанак.
Бон Апети
Излъчен на 07.03.2017
Готвим си постна супичка с витамни, която е перфектно решение за борене на пролетната умора. За да има интензивен зеленчуков аромат първо запичаме тиквички на грил тиган. Така те ухаят на вкусно основно. Е, после ги нарязваме и ги пускаме да се раварят в зеленчуков бульон, където си партнират с моркови и лук. На по-следващ етап в супата добавяме две консерви боб, като едната е бял, а другата - червен. След още няколко минути слагаме и листа спанак, които къкрят за кратко. Остава да сложим на супата сол и черен пипер и е готова за сервиране. В чинията се намества цветна комбинация от светлозелена тиквичка, тъмнозелен спанак, бобени зърна в бяло и бордо и оранж от моркови - толкова е пъстро това ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ