Регистрация

Попара с мляко, захар и хляб

Попара с мляко, захар и хляб
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3886

Класическа закуска с мляко и хляб в нетрадиционен стил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • хляб: около 3-4 филии
  • мляко: 1 чаша
  • подсладено кондензирано мляко: 2-3 с.л.
  • кардамон цял: 2 бр
  • канела: 1/2 ч.л.
  • индийско орехче за гарниране
  • шам фъстък, бадеми или стафиди

Начин на приготвяне:

1. Загрейте млякото. Нека да кипне и после го оставете да къкри на ниска температура. Добавете кардамона, канелата и кондензираното мляко и разбъркайте. Оставете да къкри за около 10 минути. Можете да държите на котлона, докато се сгъсти, особено ако млякото е пълномаслено, но това е по желание.

2. Подгответе си дълбок съд или купичка, в която накъсайте хляба на големи парчета. Ако искате да е по-красиво, нарежете хляба на триъгълници и ги подредете да се застъпват.

3. Подсладете по свой вкус – добавете мед или захар, ако не ви е достатъчно сладко. Залейте хляба внимателно с млечната смес. Украсете със смляно индийско орехче или със струйка мед, или поръсете със стафиди или ядки.

Оставете да се охлади и добър апетит!

Съвет: тази рецепта е много лесно разнообразима, можете да експериментирате много с нея. Може да ползвате мляко на прах. Ако не искате кондензирано мляко – палмова захар, кафява захар, мед – всякакви натурални подсладители стават като заместител. В млякото може да използвате шафран, за да получите изискан вкус на ванилия. Ако яйцата се разбъркат в млякото, може дори да го запечете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта