Регистрация

Подробно описание за приготвяне на тесто за баница



Подробно описание за приготвяне на тесто за баница
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 19978

Родопски клин с кори от домашно тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     За разлика от традиционната българска баница, родопският клин се прави задължително с масло. Тестото, от което се разточват корите обаче е обикновеното, използвано за баница, затова можете да го присвоите и за нуждите на ястието по рецепта от вашия край. В България са известни няколко разновидности на баницата, като между тях са и зелникът, лучникът и свинската баница, която се прави с кайма. В някои райони към познатата плънка от яйца и сирене се слага и праз лук, така че опечете ли веднъж корите, останалата част от приготвянето е изцяло по ваш вкус.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
3
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта