Подлютени краставици със сусам и чесън
Люта салата от пресни краставици с лук, чесън, сусамови семена и соев сос.
Традиционната салата от краставици със соев сос произхожда от азиатските страни, където зеленчукът е особено тачен в солената кухня. Сервира се не само като част от салати и основни ястия, но и самостойно, подправен подобаващо със соев сос, лют пипер и захар. За българското небце звучи странно, ала който привърженик на прясната краставица го опита, остава очарован от конбинацията на вкусове. Пък и е идеално мезе за българската ракия. Именно такава салата показват в канала Всегда Вкусно.
Стар и пресен лук се наситняват, краставиците се режат косо на четвъртини, а чесънът се намачква или се нарязва на много ситно. Всички тези продукти се изсипват в купа и се подправят със соев сос, захар, лют пипер, сусамово олио или студено пресован зехтин и семена бял сусам. Всичко се разбърква заедно. Може да се поднесе веднага или да се прибере в хладилник до момента на сервиране. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ