Регистрация

Плодов сладолед с бяло вино

Плодов сладолед с бяло вино
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1825

Плодово сорбе или вегански сладолед с бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 червена ябълка
  • 200 г ягоди
  • 1 манго (или 150 г ананас)
  • 150 г горски плодове (малини, боровинки, капини или микс от тях)
  • 150 мл бяло вино
  • 80 мл вода
  • 80 г захар
  • 1 ампула есенция ванилия (2 пакета прахче или 1 опаковка бурбонска ванилова захар)

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и разтворете в нея захарта, за да се получи захарен сироп. Махнете от котлона и добавете ванилията.

2. Мангото и ябълката обелете и почистете от сърцевината. Нарежете на парчета.

3. Горските плодове и ягодите измийте и почистете от листенцата. Ягодите нарежете на едро.

4. Обединете в купата на пасатора или чопъра плодовете, виното и захарния сироп. Пюрирайте.

5. Пресипете в подходящ съд и приберете във фризера за 1 нощ. След това сервирайте като сладолед, по желание украсете с пресни плодове или бита сметана.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта