Пица с пилешко и зеленчуци на грил
Индийска пикантна пица с пиле и подправки.
Необходими продукти:
- 2 бр. обезкостени пилешки гърди
- 1 лимон
- 2 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън, счукан
- 4 с.л. тандури на прах (или друга пикантна подправка по избор)
- 1 зелена чушка, нарязана
- 5 печурки
- 1 глава червен лук, нарязана на филийки, но не съвсем тънки
- 1 шише барбекю сос
- сирене (най-добре моцарела)
Начин на приготвяне:
На пилешкото:
1. Изстискайте в купа лимоновия сок и смесете с 2 с.л. зехтин. Добавете счукания чесън и тандурито. Смесете до хомогенност и изсипете в затваряща се найлонова торбичка, заедно с пилешкото месо. Оставете да се маринова за поне 1 час, а най-добре за 24 ч.
На зеленчуците:
1. Намажете зеленчуците със зехтин и ги изпечете на скарата, докато се получат хубави следи - около 3 мин. от всяка страна. Свалете и заделете. На тяхно място сложете пилешкото и оставете да се изпече.
На пицата:
1. Намажете готовото тесто за пица със зехтин отгоре и отдолу. Намажете с барбекю соса и подредете изпечените зеленчуци, сиренето и най-отгоре пилешкото. Сложете да се пече на 180ºС за 20-30 мин. или до златисто-кафяво и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ