Пица от хляб с яйца, колбас и кашкавал
Панирани филии с покривка за пица. Пица от филии с кашкавал и колбас.
Необходими продукти:
- 100 г твърдо сирене - кашкавал, гауда, моцарела за пици, ементал, чедър
- парче праз лук по желание
- листа копър и/или магданоз
- 1 домат
- 4 яйца
- 150 мл мляко
- сол и пипер
- 4 филии хляб
- 2 с.л. олио
- 50 мл доматен сос
- 50 г колбас от вид по избор - пеперони, чоризо, бекон, шунка, луканка или друго по избор
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте избраното от вас сирене, разрежете домата на половинки и след това всяка - на полумесеци. Наситнете си празия лук, ако ще слагате. Нарежете и колбаса на слайсове или кръгчета.
2. В купа разбийте яйцата с млякото, сол и пипер. Изберете си филийки така, че да могат да се съберат в тигана, ако трябва разполовете някои от тях.
3. Сипете мазнината в тиган с незалепващо покритие и намажете по дъното с четка. Пуснете на умерен огън и през това време топвайте двустранно всяка филийка в млечната смес и редете в тигана. Може да се допират, но не и да се застъпват. Когато ги подредите, залейте с останалата млечна смес. Сложете капак и оставете да се готви на умерен огън 5 минути.
4. Сложете чиния на мястото на капака и с нейна помощ обърнете съдържанието на тигана и го върнете с горната страна надолу.
5. Намажете с доматен сос, поръсете празия лук, след него половината сирене, после подредете колбас, след това домати и на финала поръсете с останалото сирене. Намалете на слаб огън, сложете капака отново и оставете да се готви за 6 минути.
6. През това време наситнете листата копър и/или магданоз. Поръсете готовата пица с тях и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ