Пица от багета с яйца, шунка и кашкавал
Тестена закуска с основа от багета, покрита с шунка, кашкавал и домати и запечена в заливка от яйца с копър.
Необходими продукти:
- 1 багета
- 2 с.л. олио
- 150 г шунка
- 1 червен твърд домат
- листа копър
- 150 г кашкавал
- 5 яйца
- 150 мл мляко
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете багетата на 8-10 филийки. Преценете си тиган така, че да покрият дъното наредени плътно (доколкото е възможно кръгли хлебчета да се наредят плътно) и го намажете с олиото.
2. Подредете хлебчетата в тигана.
3. Нарежете домата на кръгчета, колбаса на парчета, копъра - наситнете, а кашкавала - рендосайте.
4. Подредете върху всеки резен багета по резен колбас. Ако ви остане колбас, смушете го в луфтовете между хлебчетата.
5. Разбъркайте яйцата в купа, сипете млякото, овкусете със сол и пипер, добавете половината копър и разбъркайте. Залейте с тази смес внимателно филийките с колбас и домат.
6. Поръсете отгоре кашкавала и включете котлона на умерена към слаба степен. Печете 15 минути под капак.
7. Прехвърлете в чиния и поръсете с останалия копър. Разрежете като пица и хапвайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ