Питки с плънка от крем сирене
Пълнени хлебчета с подсладено крем сирене.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1/4 ч.ч. топла вода
- 2,5 ч.л. суха мая
- 2 с.л. захар
- 4 ч.ч. брашно
- 1,5 ч.л. сол
- 30 г масло
- 1,5 ч.ч. мляко
- 1 яйце
За плънката:
- 100 г крема сирене Филаделфия
- 50 г пудра захар
- 1 пакет ванилова захар или 2 ванилови есенции
- мляко за намазване
Начин на приготвяне:
1. Шупнете маята с 1 ч.л. захар в 1/4 ч.ч. топла вода (около 40 градуса, но не по-загрята).
2. С миксер разбийте маслото на стайна температура с 2 с.л. захар и солта. Добавете 1,5 ч.ч. мляко, яйцето и готовата мая.
3. Постепенно вкарайте брашното в сместа. Ще ви се наложи вече да месите на ръка. Месете поне 5 минути след като се образува еластично и нелепнещо тесто. Така ще се окисли по-добре.
4. После оформете на топка, прехвърлете в намазнена купа, намажете с малко олио отгоре и оставете да втасва на топло за минимум час. Трябва да удвои обема си.
5. Направете си плънката, като разбиете крем сиренето с пудрата захар и ванилията. Приберете в хладилник за половин час.
6. Премесете тестото и от него оформете малки питки с размер на топче за голф. Получават се 14-16 питчици. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
7. С палец натиснете всяка топчица така, че да се образува ямка, сложете в нея част от крема и загърнете със страниците, така че да се покрие напълно.
8. Подредете питките в тавичка, намажете ги с мляко и ги пуснете да се пекат за 20-25 минути докато хванат апетитна коричка.
9. Извадете и покрийте с кърпа да се отпуснат. След 10-тина минути са готови за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ