Пиле с пържен ориз и босилек по тайландски
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3714
Пържено пикантно пиле с гарнитура.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 3 скилидки чесън, наситнен
- 1 с.л. (или на вкус) тайландски чили-чеснов сос или шрирача
- 250 г обезкостени и без кожата пилешки гърди, нарязани на малки кубчета
- 2 ч.ч. студен сварен ориз (жасминов или басмати)
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. рибен сос
- 1 с.л. соев сос
- 2 с.л. нарязан лук шалот (или повече - на вкус)
- 1/3 ч.ч. тайландски свещен босилек или обикновен босилек
- 1 с.л. нарязан пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. В уок или голям тиган запържете като разбърквате на силен огън чесъна в олио до златисто. След това добавете пилешкото и пържете до готовност.
2. Смесете захарта, рибения сос, соевия сос и чили соса докато захарта се разтвори почти напълно.
3. Добавете ориза и разбъркайте набързо, след което добавете смесените сосове.
4. Когато се смеси хубаво всичко и се стопли равномерно, добавете лука шалот, листата босилек и кориандъра. Гответе още около минута и поднесете.
Най-важните съставки
босилек, зеленчуково олио, кориандър, ориз, пилешки гърди, рибен сос, соев сос, Червен тайландски чили сос, чесън, шалот, шрирача
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ