Регистрация

Пиле с ориз по сингапурски

Пиле с ориз по сингапурски
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3484

Почти класическо пиле с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилето:

  • 1 пиле
  • 8 скилидки чесън, леко счукани, но необелени
  • 5 резена джинджифил
  • 1 - 2 ч.л. сол
  • вода

За ориза:

  • 3 ч.ч. дългозърнест ориз,
  • бульонът от свареното пиле
  • 4 резена джинджифил
  • 5 скилидки чесън, леко счукани, но необелени
  • 8 листа пандан, завързани на възел
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

На пилето:

1. Пъхнете чесъна и джинджифила в кухината на пилето и затворете с клечка за зъби.

2. Сложете птицата в тенджера с подсолена вода и оставете да къкри за около 20 - 25 мин. или до готовност.

3. Запазете бульона за ориза.

4. Натопете пилето в ледено студена вода за около 15 мин. или докато се охлади напълно.

5. Извадете от водата и оставете да се отцеди.

6. Нарежете пилето на парчета.

На ориза:

1. Сложете 2 ч.л. мазнина в уока, за предпочитане мазнината от самото пиле, но може да използвате и зеленчуково олио.

2. Сотирайте джинджифила и чесъна, докато усетите аромата.

3. Добавете измития ориз и го сотирайте, докато оризът се покрие много добре с мазнината.

4. Добавете сол на вкус (около 1 ч.л.).

5. Разбъркайте.

6. Сложете ориза с джинджифил и чесън в уреда за варене на ориз.

7. Добавете бульона от пилето.

8. Добавете листата пандан.

9. Оставете да се вари до пълна готовност.

10. Поднесете с пилешкото.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Свинск
  2. a
  3. във
  4. a>
  5. food
  6. 456
  7. на фурна
  8. %D0%A1
  9. 9915

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта