Пиле с ориз по азиатски
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3688
Необходими продукти:
- 1/2 глава лук
- 1/2 бр. пилешки гърди
- 1 яйце
- сварен ориз
- 150 мл пилешки бульон
- 1 с.л. соев сос
- щипка захар и сол
- 1 ч.л. вино за готвене (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на филийки, а пилешкото на кубчета. Смесете всички подправки: бульона, соевия сос, захарта, солта и виното. Заделете.
2. Сгорещете съд с олио, запържете лука до омекване и прибавете месото. Когато се сготви наполовина, прибавете сместа от подправки и гответе около 5 мин.
3. Прибавете разбитото яйце и изпържете до желаната готовност. Изключете котлона и поднесете ястието върху сварения ориз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ