Регистрация

Пилешко рулце с маруля и сос

Пилешко рулце с маруля и сос
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4148

Нещо като пилешки дюнер, богат на зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 гр пилешко месо по избор (останали парчета сготвено месо)
  • 1 скилидка чесън
  • тортила за увиване
  • маруля (един лист, нарязан на едри парчета или накъсан)
  • олио
  • соев сос, сос терияки или друг сос по избор
  • добавки по избор (целина, швейцарско сирене, гъби, сирене, морков и др.)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на парчета, отстранете кожата и костите.

2. Сложете месото в тиган с олио на средно-силен огън. Свалете от огъня когато покафенее и разпределете върху торитлата.

3. Нарежете чесъна наситно и го запържете за няколко секунди.

4. Сложете го при пилето.

5. Сложете около 7 парчет маруля.

6. Може да добавите и други съставки по избор, като листа целина, парчета швейцарско сирене, гъби, настъргано сирене, настърган морков и всичко, което сметнете за подходящо.

7. Навийте на руло и поднесете с предпочитан сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта