Регистрация

Пилешко руло с гъбен сос

Пилешко руло с гъбен сос
Средно   |   Порции 7   |   Видяна: 3009

Пълнено пилешко с гъби и сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешко филе
  • 3 с.л. майонеза
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • сол и подправки на вкус
  • галета
  • олио за пържене

За соса:

  • 200 г гъби
  • 150 мл сметана
  • 1 с.л. наситнен пресен магданоз
  • 1 глава лук
  • сол и подправки на вкус
  • 2 с.л. зехтин или олио

Начин на приготвяне:

1. Измийте пилешкото филе, подсушете го и го нарежете на тънки плескавици.

2. Мариновайте го за 30 мин. в смес от лука, нарязан на полумесеци, майонезата, солта и подправките. Смесете хубаво и оставете настрана.

3. Нарежете гъбите и ги запържете в олиото. Добавете сол и пипер на вкус.

4. Вземете маринованите филета и без да оттръсквате полепналите по тях продукти, сложете гъбите в средата им и завийте на рулца.

5. Готовите рулца овъргаляйте в галета. Ако се притеснявате, че ще се отворят, прикрепете ги с клечка за зъби.

6. Пържете на маслена баня за 4-5 мин.

На соса:

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в олио до прозрачност. Добавете гъбите, нарязани на тънки полумесеци или малки кубчета.

2. Залейте със сметаната и оставете да закъкри. Добавете подправки на вкус и разбъркайте добре.

3. Сервирайте рулцата, полети със соса.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта