Пилешко руло с гъбен сос
Пълнено пилешко с гъби и сметанова заливка.
Необходими продукти:
- 700 г пилешко филе
- 3 с.л. майонеза
- 300 г гъби
- 1 глава лук
- сол и подправки на вкус
- галета
- олио за пържене
За соса:
- 200 г гъби
- 150 мл сметана
- 1 с.л. наситнен пресен магданоз
- 1 глава лук
- сол и подправки на вкус
- 2 с.л. зехтин или олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилешкото филе, подсушете го и го нарежете на тънки плескавици.
2. Мариновайте го за 30 мин. в смес от лука, нарязан на полумесеци, майонезата, солта и подправките. Смесете хубаво и оставете настрана.
3. Нарежете гъбите и ги запържете в олиото. Добавете сол и пипер на вкус.
4. Вземете маринованите филета и без да оттръсквате полепналите по тях продукти, сложете гъбите в средата им и завийте на рулца.
5. Готовите рулца овъргаляйте в галета. Ако се притеснявате, че ще се отворят, прикрепете ги с клечка за зъби.
6. Пържете на маслена баня за 4-5 мин.
На соса:
1. Нарежете лука на ситно и го запържете в олио до прозрачност. Добавете гъбите, нарязани на тънки полумесеци или малки кубчета.
2. Залейте със сметаната и оставете да закъкри. Добавете подправки на вкус и разбъркайте добре.
3. Сервирайте рулцата, полети със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ