Пилешки филета по мексикански
Лесно | Порции 2
| Видяна: 5644
Пилешко на тиган с гъби, домати и царевица.
Необходими продукти:
- 400 гр пилешкo филе
- 2 глави кромид лук
- 5-6 гъби печурки
- 2 моркова
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 2 средни домата
- 5-6 супени лъжици царевица от консерва
- чили
- кориандър
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган с олио запържваме пилешките филета и малко преди да са напълно сготвени, ги изваждаме. В същата мазнина запържваме нарязаните наситно лук, моркови, чушки, гъби, чилито и кориандъра за 5-6 минути, като разбъркваме.
Доматите, обелени и нарязани, прибавяме в тигана. След 2-3 минути добавяме и филетата и задушаваме 10-15 минути. Накрая прибавяме и царевицата и готвим още 5-6 минути. За финал овкусяваме със сол и пипер.
Най-важните съставки
гъби, гъби печурки, домат, зелена чушка, зелени чушки, кориандър, лук, моркови, олио, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, сол, сол и пипер, царевица, червени чушки, черен пипер, чили чушки, чушки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ