Регистрация

Пилешки сърца в заквасена сметана с лук

Пилешки сърца в заквасена сметана с лук
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1325

Задушени пилешки сърчица в сметанов сос с подправки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки сърца
  • 2 с.л. олио
  • 2-3 глави лук - 300 г общо
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • 1/2 ч.л. сушен босилек
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус
  • 300 мл заквасена сметана
  • листа магданоз за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разполовете сърцата огледално и ги прехвърлете в купа. Залейте със студена вода и оставете да киснат 10 минути. Измийте и подсушете с домакинска хартия.

2. Сгорещете 1 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Изсипете половината сърца и гответе 5 минути при периодично бъркане. След това извадете в отделна купа, изсипете отделилия се в тигана сос и сгорещете още 1 с.л. олио. По същния начин сгответе и втората половина сърца. След това извадете без да изливате бульона.

3. На мястото на сърцата добавете в останалата в тигана течност нарязания на тънки полумесеци лук. Гответе 10 минути при периодично бъркане.

4. Върнете сърцата в тигана, намачкайте чесъна отгоре, поръсете ригана, босилека, пипера и сол на вкус. Разбъркайте хубаво.

5. Залейте със заквасената сметана и изчакайте да кипне. Сложете капак и оставете да къкри на слаб огън 10 минути.

6. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта