Регистрация

Пилешки пай с коричка от градински чай

Пилешки пай с коричка от градински чай
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2842

Пилешки пай с хрупкава коричка от градински чай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • зехтин
  • 1 средна глава жълт лук, нарязан на кубчета
  • 1 праз лук, само бялата част, нарязан на филийки
  • 4 скилидки чесън, счукан
  • 2 обезкостени и без кожата пилешки гърди (може и друго пилешко), нарязани на кубчета
  • 1/4 ч.ч. бяло вино
  • вода
  • 2 средни червени картофа, хубаво измити и нарязани на кубчета
  • 2 моркова, нарязани на кубчета
  • 2 ч.л. сушена мащерка
  • 1 ч.л. сол кошер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 1/2 ч.ч. замразен грах
  • 4 с.л. неосолено масло, размекнато
  • 1/4 ч.ч. + 2 ч.ч. неизбелвано универсално брашно
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода за хляб
  • 113 г неосолено масло, студено, нарязано на кубчета
  • 2 ч.л. сушен градински чай, натрошен
  • 3/4 ч.ч. суроватка

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олио в голяма тенджерка.

2. Прибавете пилешкото и гответе на средно-силен огън до покафеняване.

3. Деглазирайте с вино, след това прибавете лука, праза, морковите, чесъна и картофите.

4. Прибавете вода, колкото да покрие всичко.

5. Прибавете мащерка, сол и пипер.

6.Сложете капака на съда и оставете ястието да къкри на слаб огън, докато месото се сготви и зеленчуците омекнат.

7.Разтопете 4 с.л. масло в малка тенджерка.

8. Отгоре поръсете 1/4 ч брашно и гответе като разбърквате непрекъснато на умерен огън, до получаването на бешамел.

9. Когато сместа замирише на пуканки и заприлича на мокър пясък, прибавете млякото, като бъркате енергично.

10. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване.

11. Прибавете готовия сос в голямата тенджерка.

12. Добавете на вкус сол и пипер.

13. Сложете граха.

14. Заделете.

15. Смесете 2 ч брашно, солта, бакпулвера, содата за хляб, 113 г студено масло, нарязано на кубчета и градинския чай в купата на кухненски робот и разбийте с металната приставка за рязане.

16. Трябва да се получи смес, подобна на овесени ядки.

17. Без да спирате машината, бавно налейте малко по малко суроватката, докато се оформи тесто.

18. Извадете върху леко набрашнена повърхност и омесете.

19. Сложете от плънката в отделни дълбоки купички за печене.

20. Изрежете от тестото капаче, с което да покриете всяка купичка.

21. Печете на 200ºС, докато коричката стане златиста.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта