Регистрация

Пилешки крилца по азиатски

Пилешки крилца по азиатски
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1677

Панирани пилешки крилца със захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг пилешки крилца
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. брашно
  • 70 г масло
  • 3 с.л. олио

За соса:

  • 4 с.л. соев сос
  • 3 с.л. вода
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. ябълков оцет
  • 4-6  скилидки чесън
  • лют пипер по желание
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Разделете крилцата на горна и долна част през ставата. Ако са ви ги продали и с най-долната част - нея заделете за домашните любимци, защото няма смисъл да се готви. Същата рецепта е приложима и за долни пилешки бутчета.

2. Крилцата обтрийте със сол и пипер, оваляйте хубаво в брашно и след това в разбито яйце.

3. Сгорещете олиото в тиган, разтопете в него маслото и на умерен огън пускайте пилешките крилца да се запържат леко, като ги обръщате от всички страни. След това подредете в тавичка.

4. Разбъркайте съставките за соса хубаво. Намажете крилцата с част от него и ги пуснете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути, като през 10 минути отваряте и намазвате със сос.

5. Готовите крилца поднесете с чеснов или друг вид сос за потапяне по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта