Пилешки дробчета със сметана и кашкавал
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3267
Пилешки дробчета с лук в масло със сметанов сос и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 1-2 глави лук
- 3 с.л. (75 гр.) масло
- 6 с.л. течна животинска готварска сметана
- 50 г кашкавал
- сол и пипер на вкус
- копър или магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, а дробчетата по желание разполовете.
2. Сгорещете маслото, запържете леко лука в него, после добавете дробчетата и гответе няколко минути, като разбърквате. Не трябва да готвите дълго време, за да не станат сухи.
3. Добавете сметаната и подправки на вкус. Гответе още 2-3 минути.
4. Разпределете в порции и рендосайте отгоре кашкавал докато ястието е топло.
5. Поднесете със зелени листенца за украса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ