Регистрация

Пилешки дробчета почти по китайски

Пилешки дробчета почти по китайски
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 9008

Пилешко в домашен сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки дробчета
  • 150 мл кетчуп
  • ½ ч.ч. галета
  • 2 с.л. кафява захар
  • 4-6 с.л. соев сос
  • 500 мл пилешки бульон
  • 150 г масло
  • 1 разбито яйце

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешките дробчета за 15 мин. на слаб огън.

2. Извадете ги от врялата вода и веднага ги сложете под студена течаща.

3. В дълбок тиган запържете маслото с кафявата захар, соевия сос и кетчупа.

4. Овъргаляйте дробчетата в галета, след това в разбито яйце и ги пуснете да се пържат в тигана, като размесвате постоянно в продължение на 5 мин.

5. След това добавете бульона и оставете да къкри на слаб огън още 15 мин.

6. Поднесете с ориз, картофено пюре или като мезе.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта