Регистрация

Пилешки бутчета с гъби, сметана и лук

Пилешки бутчета с гъби, сметана и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 867

Месо от пилешки бутчета с бяло вино, сметана и гъби в сос от лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пържоли от пилешки бутчета
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 60 г масло
  • 2 глави лук
  • 400 г пресни печурки
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 100 мл бяло вино
  • 300 мл вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. млян черен ппипер
  • 200-250 мл млечна течна незаквасена готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Опитайте се да нарежете всяка пържола на няколко парчета с големината на 3-4 хапки. Ако са с кожа, ще е по-вкусно, но и по-трудно за рязане и висококалорично. Нарязаните месца прехвърлете в купа и поръсете със сол и пипер. Залейте със зехтин и разбъркайте.

2. Вземете си тиган тип уок или голям тиган с диаметър около 26 см. Разтопете в него маслото, засилете огъня на максимум и положете месцата първо с кожата надолу, ако иам кожа. Гответе така 3 минути, обърнете и гответе още 3 минути. Махнете тигана от котлона и извадете месото в отделна чиния.

3. Нарежете лука на полумесеци, а печурките - на едро. Сипете лука в тигана. Сложете на котлона на умерен огън и щом зацвърчи, си засечете 5 минути през които да го бъркате периодично докато полумесеците позлатеят и се разпаднат на влакна. След това добавете чесъна, минат през преса, и бъркайте още 3 минути. Изсипете гъбите и гответе докато пуснат вода и тя поизври.

4. Поръсете брашното и бъркайте 2 минути докато полепне хубаво по лука и гъбите. Сипете бялото вино и оставете да къкри няколко минути. След това залейте с водата и разбъркайте докато кипне и брашното се разтоври в нея.

5. Върнете месото в тигана и сложете капак. Оставете да се готви 10 минути на средна степен.

6. Извадете отново месото. Ако имате домакински щипки - много ще ви помогнат. Овкусете със сол и черен пипер и сипете сметаната. Размешайте хубаво и пак върнете месото. Щом ястието закъкри, е готово.

7. Поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта