Регистрация

Пилешка крем-супа

Пилешка крем-супа
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3016

Супа от цяло пиле със зеленчуци, крутони и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • бульона от варенето на пилето
  • 2 глави лук
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 6 малки моркова
  • 400 г картофи
  • 200 г квасена сметана
  • сол
  • магданоз
  • 8 филии хляб

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилето, обезкостете го и пасирайте месото, като запазите бульона.

2. Сварете картофите, лука и морковите, докато омекнат съвсем.

3. Направете запръжка от брашното и маслото.

4. Върнете пасираното месо в бульона, прибавете сварените картофи, лук и моркови и намачкайте до получаването на хомогенна смес, след което залейте със запръжката и добавете подправките, без магданоза.

5. Нарежете хляба на кубчета и го запържете в съвсем малко олио за около минута, като разбърквате постоянно

6. Сервирайте супата с лъжица сметана, домашните крутони и пресен, нарязан на ситно магданоз.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта