Регистрация

Пикантни тиквички с босилек и кус-кус

Пикантни тиквички с босилек и кус-кус
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4815

Свинско с гарнитура и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка, нарязана на кубчета
  • 600 г свински котлет, нарязан на кубчета
  • чери домати, нарязани на четвъртинки
  • гъби, нарязани на филийки
  • 1 скилидка чесън, обелена, цяла
  • 1 ч.л. семена див копър, счукани
  • кафява захар
  • шепа листа босилек, нарязан
  • шепа плосколист магданоз, нарязан
  • няколко стръка зелен лук, нарязан
  • едро смлян червен пипер (може и лют по желание)
  • лимонoв сок
  • зехтин
  • бяло вино
  • 150 мл пилешки бульон и същото количество кус-кус

Начин на приготвяне:

1. Смесете счуканите семена див копър, кафявата захар, солта и прясно смления пипер с малко зехтин и добавете нарязаното на кубчета свинско.

2. Сотирайте месото с тиквичката, гъбите и скилидката чесън. Налейте малко бяло вино. Добавете няколко капки лимонoв сок, червения пипер и сол и пипер на вкус.

3. Кипнете пилешкия бульон. Когато заври, го изсипете при кус-куса в купа и покрийте с капак веднага. Изчакайте 5-8 мин. докато кус-кусът се запари и го разбъркайте с вилица.

4. Добавете магданоза при свинското и тиквичката и разбъркайте. Извадете чесъна и изключете котлона. Добавете всичко в купата при кус-куса, полейте със зехтин, добавете чери доматите, босилека и зеления лук, след това добавете подправки на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта