Пикантна салата със сьомга и кус-кус
Средно | Порции 2
| Видяна: 5406
Салата с печена сьомга, гъби, домати, кус-кус и чили.
Необходими продукти:
- 1 филе сьомга, печена на скара, нарязана на филийки
- 1 ч.ч. гъби, нарязани
- 1/2 глава лук, нарязан на филийки
- 2 малки червени чилита, нарязани на кубчета
- 100 г кус-кус, сварен според указанията на опаковката
- шепа чери домати, разполовени
- 1/2 авокадо, нарязано на филийки
- листа зелена салата
- пармезан
- сол и пипер
- 1 ч.л. лимонова кора
- 1 с.л. зехтин Extra virgin
Начин на приготвяне:
1. Запържете гъбите, лука и чилитата в зехтин.
2. Смесете сьомгата, кус-куса, доматите, авокадото и листата салата в купа.
3. Затоплете много леко на котлона зехтина Еxtra virgin с лимоновата кора, докато усетите аромата й. Полейте салатата с този дресинг, когато се охлади.
4. Поднесете поръсена с пармезан, сол и пипер на вкус.
Най-важните съставки
авокадо, гъби, зелена салата, зехтин Extra Virgin, кус-кус, лимонова кора, лук, пармезан, сол и пипер, филе от сьомга, червено чили, чери домати
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ