Регистрация

Пикантна салата със сьомга и кус-кус

Пикантна салата със сьомга и кус-кус
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5405

Салата с печена сьомга, гъби, домати, кус-кус и чили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 филе сьомга, печена на скара, нарязана на филийки
  • 1 ч.ч. гъби, нарязани
  • 1/2 глава лук, нарязан на филийки
  • 2 малки червени чилита, нарязани на кубчета
  • 100 г кус-кус, сварен според указанията на опаковката
  • шепа чери домати, разполовени
  • 1/2 авокадо, нарязано на филийки
  • листа зелена салата
  • пармезан
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 1 с.л. зехтин Extra virgin

Начин на приготвяне:

1. Запържете гъбите, лука и чилитата в зехтин.

2. Смесете сьомгата, кус-куса, доматите, авокадото и листата салата в купа.

3. Затоплете много леко на котлона зехтина Еxtra virgin с лимоновата кора, докато усетите аромата й. Полейте салатата с този дресинг, когато се охлади.

4. Поднесете поръсена с пармезан, сол и пипер на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта