Печено телешко сърце с гъби и бекон
Пълнено телешко сърце със спанак и гъби.
Бон Апети
Излъчен на 09.03.2017
Готвим си телешко сърце на фурна, като го пълним с ароматна смес от бекон, ядки и зеленчуци и го заливаме с маслен сос. Първо се захващаме да почистим сърцето от кръвоносните съдове, като Стоян е умел учител в това начинание. Следва да се заемем с плънката.
За нея запържваме кубчета бекон, после ги вадим и пържим гъби. След това изпразваме тигана и от тях и пържим спанак с чесън. Трите запръжки смесваме, добавяме наситнени сушени домати, намачкани орехи и подправки. Обтриваме сърцето със сол и пипер и го пълним с микстурата.
Следва да завържем сърцето с конец стегнато, за да не изпадне плънката. После си взимаме тиган или тенджера с термоустойчиви дръжки, пържим сърцето от всички страни в нея и прибираме във фурната да се доготви за още 2 часа на 140 градуса. Щом го извадим от фурната, го махаме от съда, в който се готвило. Без да го мием, слагаме на котлона, заливаме с балсамов оцет и добавяме мед. Редукцията прецеждаме и монтираме с бучка масло. Сърцето се нарязва като руло Стефани и се поднася с масления сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ