Регистрация

Печено пиле с розмарин и лимон

Печено пиле с розмарин и лимон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3964

Печено пиле с подправки на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 почистено пиле
  • 2 големи глави лук
  • 4 пащърнака
  • 5 с.л. мед
  • 6 скилидки чесън (небелени)
  • 2 стръка розмарин
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Първо, нарежете лука и пащърнака на по 6-8 парченца.

2. В голям тиган (който да може да се слага във фурната), сложете зехтин и ги изсипете вътре.

3. Оставете ги да се покрият със зехтина, но не ги оставяйте да се карамелизират все още. Добавете чесън и мед накрая и оставете настрани.

4. Изчистете пилето и сложете чесъна и розмарина между месото и кожата. Овкусете със сол и пипер. Сложете пилето по средата на тигана. Разпръснете около него пащърнака и лука и печете пилето във фурна около 50 минути до 1 час.

Насладете се на чудесния аромат!

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта