Регистрация

Печено пиле с моркови и лук



Печено пиле с моркови и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1499

Печено пиле в бяло вино със зеленчуци и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печеното пиле е лесна вечеря за цялото семейство, а начините да се сготви пиле на фурна са толкова много, че изборът се ръководи единствено от наличните продукти за добавка. В Кухнята на Звездев се показва поредната рецепта за пилешко на фурна, като месото се задушава в бяло вино и се изпича в компанията на лук и моркови. А за допълнителна привлекателност на вкуса се добавя соев сос и масло.

Първо птицата се разрязва на пеперуда. Как точно се прави, можете да гледате във видеото. Следва да се овкуси с подправки и да полегне с гърдите надолу в тава. После се разпределят резени масло подкожно, завива се с наситнени моркови и лук и се добавя още масло. Покапва се със соев сос и на дъното на тавата се наливат 100-тина мл бяло вино.

Пече се на 180 градуса за около 1:30 часа, като периодично се вади и се залива с отделилия се сос, за да стане по-сочно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта