Печено пиле на фурна с лимон и чесън
Пилешко с гарнитура от домати и картофи.
Необходими продукти:
За пилето:
- 1 пиле - 1-1,5 кг
- 1 лимон
- 3-6 скилидки чесън
- зехтин
- сол, черен пипер, червен пипер на вкус
За гарнитурата:
- 1-2 големи картофа
- 4-6 чери домата
Начин на приготвяне:
1. Осолете пилето отвътре и сложете в него няколко небелени скилидки чесън и няколко парчета лимон.
2. Намажете пилето със зехтин, а после със сол и двата вида пипер.
3. Сложете птицата да се пече в предварително загрята фурна на 210 градуса за около час. 40 мин. от термичната обработка пилето трябва да е с гърдите надолу, защото те се изпичат по-бързо от бутчетата.
4. На 30-тата минута от печенето добавете картофите и доматите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ