Печено пилешко със сос терияки
Печено мариновано пилешко.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди (или бутчета)
- 2 с.л. сос терияки
- 2 с.л. светъл соев сос
- 1 с.л. рибен сос
- 1 с.л. сос от стриди
- 2 ч.л. много ситна кристална захар
- щипка зърна черен пипер
- сусамови семена (по желание)
- сос по избор (светъл соев сос, тъмен соев сос, сладък чили сос), за потапяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на две или три.
2. В неметална купа, смесете месото, соса терияки, светлия соев сос, рибения сос, соса от стриди, захарта и зърната черен пипер и смесете докато пилешкото се покрие равномерно. Покрийте с найлоново фолио и мариновайте в хладилника за 2 ч.
3. Загрейте предварително фурната на 190°С и намаслете леко тавичка за печене. Сложете филетата и ги печете непокрити 20 мин. Проверете и ако прецените, печете още 5 - 8 мин. Оставете месото за няколко минути да престои преди да го нарежете.
4. Поръсете със сусамови семена и поднесете с ориз и сос за потапяне по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ