Регистрация

Печени телешки ребърца

Печени телешки ребърца
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 18328

Телешки ребърца на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешки ребърца, нарязани на парчета от по 5 см
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 1 средна глава лук, фино нарязан
  • 4 скилидки чесън, фино нарязани
  • 1 ч.ч. плодово червено вино
  • 2 ч.ч. телешки бульон
  • 3 стръка прясна мащерка
  • 1 дафинов лист (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Поръсете ребърцата със сол и пипер от двете страни.

2. Сгорещете олио на средно силен огън и запържете до кафяво ребърцата от всички страни за 5-7 мин. в тиган и ги прехвърлете в чиния, когато са готови.

3. Добавете чесъна и лука в същия тиган и запържете за около 2 мин.

4. Добавете виното, бульона, мащерката, дафиновия лист и запържените ребърца и оставете да заври (ако е необходимо, прехвърлете всичко в тенджерка).

5. След това изсипете ястието в тавичка за печене и печете на 110ºС 4 - 5 часа във фурната (или докато месото започне да се отделя от костта).

6. Извадете ребърцата и заделете.

7. Прецедете соса от тавата в тенджерка и оставете да заври. Изчакайте да намали обема си наполовина.

8. Поднесете ребърцата с така получения сос.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 4-5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта