Печени смокини със сирене Горгонзола и мед
Лесно | Порции 3
| Видяна: 5759
Изискан плодов десерт със сирене.
Необходими продукти:
- 15 смокини
- 30-50 г натрошено сирене Горгонзола или синьо сирене
- мед (по няколко капки за всяка смокиня)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С. Разрежете връхчетата на смокините на Х (не до край) и поставете по една троха от сиренето в тях.
2. Запечете ги в тавичка за 10-15 минути.
3. Наръсете ги с мед и ги консумирайте смокините топли.
4. По желание можете да наръсите и с орехи.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ