Регистрация

Печени свински кюфтета с тиквички

Печени свински кюфтета с тиквички
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1361

Кюфтета на фурна със свинска кайма и тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинска кайма
  • 1 тиквичка
  • 1 голяма или две по-малки глави лук
  • 2 яйца
  • сол и пипер
  • връзка пресен копър
  • 4 с.л. нишесте (царевично или картофено)
  • 4 скилидки чесън
  • лют пипер по желание
  • растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в купа каймата.

2. Наситнете лука, чесъна и листата на копъра (като може да си запазите лситенца и за свежа поръска при поднасяне). Добавете към каймата.

3. Тиквичката рендосайте на едро ренде. Посолете леко, наситскайте и след това гребвайте с шепи и изстисквайте хубаво водата. Останалите стърготини добавете към каймата.

4. Прибавете нишестето и лют пипер по желание и размешайте. След това чукнете яйцата, замесете хубаво и оставете на стайна температура за 20-тина минути докато нишестето се абсорбира.

5. Застелете тава с хартия за печене, а хартията бегло накапете с мазнинка. С мокри ръце оформяйте дебели леко продълговати и леко сплеснати кюфтета и редете с отстояние.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 35-40 минути. Проверете едно кюфте дали е изпечено в средата преди да извадите цялата тава. Преди поднасяне поръсете по желание с наситнен пресен копър.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта