Регистрация

Печени пресни картофи с масло и сирена



Печени пресни картофи с масло и сирена
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2760

Чеснови пресни картофки с подправки и микс от сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.05.2017

Ето вкусна идея какво да сготвим с пресните малки картофки, които вече се настаниха в плод-зеленчука и изкушават с пролетното си настроение. Лора и Стоян ги превръщат в основа на питателно и елегантно ястие с луксозни сирена, като обаче обявяват, че видовете сирена, които ще решите да добавите могат да са изцяло според вкуса и наличността в хладилника. Защото всяка комбинация си има своето неповторимо очарование. 

Първо картофките се измиват и се овалват много хубаво в масло. Следва да влязат в застлана с пергамент тава, да се овкусят със сол и пипер и да се поготвят във фурната. През това време се прави сместа от сирена и подправки като пресен магданоз и намачкани скилидки чесън се миксират с рендосано сирене грюйер, накъсана моцарела и крем сирене. Картофките се покриват със сместа и се допичат. А щом излязат от фурната, се поръсват с още малко магданоз за свежест.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта