Регистрация

Печени кренвирши с яйце и кашкавал

Печени кренвирши с яйце и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 11529

Бърз обяд - пълнени кренвирши с кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 дебели кренвирша
  • 300 г кашкавал
  • 1 яйце
  • шарена сол
  • кимион

Начин на приготвяне:

1. Обелете кренвиршите. Направете надлъжен разрез през средата на всеки кренвирш, като започнете от 1 см след края и оставите 1 см преди другия край. Не разрязвайте кренвирша до долу, ами оставете 0,5 см цялост отдолу, която да задържи заедно двете половинки.

2. Нарежете кашкавала на дълги правоъгълници с дебелина около 0,3-0,5 см.

3. Набутайте кашкавалените резени в цепнатините на кренвиршите.

4. Подредете кренвиршите в тава, на дъното на която сте сложили пергаментова хартия или фолио. Така ще си спестите мъчителното измиване на съда след готвенето.

5. Поръсете с подправките върху и в разстоянието от страни на кашкавала.

6. Разбийте хубаво яйцето. С помощта на малка лъжичка го насипете в останалите цепнатини така, че да ги запълни, без да изстича навън.

7. Печете в средата на фурна, предварително загрята на 200 градуса за 15-20 мин.

8. Поднесете с любимия си хляб и сос по желание. 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта