Регистрация

Печени банички с риба и яйца

Печени банички с риба и яйца
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3001

Тестени лодки с рибна плънка или пълнени хлебчета с филе от риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама брашно
  • 3 с.л. масло
  • 25-30 грама жива мая
  • 600 грама рибно филе (вид по избор - аз слагам 300 грама сьомга и 300 грама скумрия)
  • 3 яйца
  • 50 мл прясно мляко
  • 1 с.л. галета
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в топлото мляко, а брашното - пресейте.

2. Добавете в брашното 1-2 щипки сол, 2 с.л. масло, сипете шупналата в млякото мая и замесете нелепящо се по ръцете тесто. Оставете настрани да втаса.

3. Нарежете рибата на хапки и я запържете в масло. Овкусете със сол и пипер.

4. Втасалото тесто разточете на кора с дебелина от около 1 см. и отрежете с помощта на отвора на чаша кръгове.

5. В средата на всеки сложете по част от рибаната плънка и след това слепете страниците така, че най-отгоре да остане отвор (все едно че правите тестени лодки).

6. Намазнете тава или я покрийте с хартиено фолио за печене. Подредете вътре лодките.

7. Разбийте яйцата като си отделите един жълтък и го разбиете отделно.

8. С лъжица сипете от яйчената смес в останалите отвори, поръсете отново със сол и пипер и завършете с трохи галета.

9. С разбития жълтък намажете хлебчетата, за да блеснат.

10. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 15-20 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта