Печена риба в майонезена коричка
Рибено филе с чеснов сос от майонеза и сметана.
Необходими продукти:
- 800 г риба или филе от риба по избор
- 1 лимон
- 4 скилидки чесън
- 4 с.л. майонеза
- 6 с.л. сметана
- китка копър
- 100 г кашкавал
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Рибата обтрийте хубаво със сол и пипер и покапете със сок от лимона. Оставете в хладилник за минимум 1 час.
2. Майонезата разбийте със сметаната. Добавете сол и пипер, намачкания на паста чесън и 2/3 от магданоза, като предварително го наситните.
3. Подредете рибата или рибните филета в тава. Залейте с майонезения сос и печете за 25 минути на 180 градуса. Времето за готвене зависи от дебелината на рибните парчета и вида на рибата, затова е индивидуално за всяка ситуация. 25 минути е просто ориентировъчен период.
4. Рендосайте кашкавала и го смесете с останалия копър. Поръсете рибата веднага след изваждане от фурната. Поднесете топла.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ