Регистрация

Пача от пилешки бутчета

Пача от пилешки бутчета
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2729

Пилешка пача с чесън и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 литра вода
  • 4 пилешки крилца
  • 3 цели пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 дафинови листа
  • 5 зърна бахар
  • сол
  • 4 скилидки чесън
  • магданоз
  • 1 ч.л. желатин

Начин на приготвяне:

* Ако ви се намират остатъчни пилешки кости или пилешки фенер, можете също да го добавите при варенето. Той съдържа колаген, който ще желира ястието още по-добре. Можете също да разполовите бутчетата при ставите. Така по-лесно костта ще пусне сосовете си.

1. Измийте крилцата и бутчетата, сложете в тенджера, добавете бахара и дафиновия лист, залейте с водата и оставете да се готви на бавен огън около 2 часа. Не забравяйте да отпените 1-2 пъти след кипване.

2. През това време сварете и охладете морковите. Не ги преварявайте - нека в сърцевината си останат хрупкави.

3. Добавете лука, разрязан на 4, дръжките от магданоза и посолете бульона. Оставете да ври още час.

4. Когато месото пада лесно от костта, го оберете и накъсайте на ситни влакна. Прехвърлете в тава.

5. Добавете нарязания на полумесеци или кубчета морков, наситнения чесън и листенцата магданоз.

6. Прецедете топлия бульон, добавете в него желатина и залейте месото.

7. Приберете в хладилник за поне 8 часа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта