Паста от елда със сос от тофу и авокадо
Паста без месо със сирена и плодове.
Необходими продукти:
- 150 - 180 г паста от елда (пене или фусили по избор)
- 1 малко авокадо
- 100 г меко тофу
- 2 с.л. прясно сирене или рикота
- лимонов сок
- сол
- черен пипер
- кълнове по избор
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода и сварете пастата според указанията на опаковката.
2. Междувременно увийте тофуто в кухненска хартия, за да се отцеди излишната течност.
3. Разполовете авокадото и извадете костилката. Изгребете вътрешността с лъжица и сложете в купа.
4. Полейте с прясно изцеден лимонов сок и го намачкайте на пюре.
5. Добавете тофуто и сиренето, разбъркайте до получаването на хомогенен сос.
6. Прибавете сол и пипер на вкус.
7. Отцедете сварената паста в гевгир и я изплакнете със студена вода.
8. Добавете я при соса и разбъркайте хубаво.
9. Поднесете с кълнове (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ