Панирано филе от толстолоб с хрупкава коричка
Пържен толстолоб с пикантна панировка. Става толкова бързо, че и да си го купите в последния момент, пак ще имате време да спретнете никулденска вечеря.
Необходими продукти:
- 2 големи (но не много дебели) филета от толстолоб – общо около 600 г
- 4 с.л. бяло брашно
- 4 с.л. царевишно брашно (може и по-едро смляно)
- ½ ч.л. сол
- лют червен пипер (по желание)
- 50 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Оставете толстолоба да се размрази, но не и да се стопли до кашкавост.
2. Смесете двата вида брашно с червения пипер и 2/3 от солта.
3. Загрейте олиото в тиган.
4. С останалата сол осолете филетата и след това ги овъргаляйте в брашнената смес, така че да не остане непокрита площ от повърхността им. Ако трябва си помогнете с натиск и донамазване с пръсти.
5. Пържете до покафеняване от всяка страна.
6. Сервирайте със свежа салата и резени лимон или лимонов сок. Рибата е много мазна и се нуждае от разведряване на вкуса. Това можете да направите, като си я хапвате и с чаша добре охладено бяло вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ