Панирано свинско по румънски
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 4024
Пържено свинско с кашкавалена коричка и доматено пюре.
Необходими продукти:
- 800 грама свинско месо
- 2 с.л. доматено пюре
- 100 г кашкавал
- 2 яйца
- 3 с.л. брашно
- по половин връзка копър и магданоз - нарязани
- червен и черен пипер и сол на вкус
- 2 с.л. олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на порции и го осолете и опипрете хубаво.
2. Разбийте яйцата и ги смесете с доматеното пюре, 70 грама настърган кашкавал, брашното и наситнените пресни подправки.
3. Загрейте олиото в тиган. Овъргаляйте хубаво свинското в панировката и пържете до получаването на твърда леко прегоряла коричка.
4. След като месото излезе от тигана, го поръсете с още малко рендосан кашкавал, който да се разтопи от топлината.
Най-важните съставки
брашно, доматена салца, доматено пюре, кашкавал, копър, магданоз, олио, Свинско, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ