Панирано пилешко филе по азиатски
Пържено пилешко с азиатска панировка.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- сол и пипер
- 1 яйце
- 1 с.л. соев сос
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. водка или ракия
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. царевично нишесте
- 70-80 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе разполовете, за да се получат по-тънки парчета. Всяко от тях разполовете и през дължината, за да станат и по-малки. Едно филенце трябва да е с размер около 4 хапки. От 500 г месо се получават около 8 боря.
2. Поръсете мръвките със сол и пипер, обтрийте и дръпнете настрана.
3. В купа разбийте яйцето. Добавете соевия сос, водката, намачкания чесън и двата вида брашно. Разбъркайте до разпадане на бучките и получаване на тесто с консистенцията на гъсто кексово.
4. Олиото сгорещете на среден котлон в тиган. Трябва да покрива дъното плътно, но не и да е дълбоко.
5. Пилешките филета изсипете при яйцето и разбъркайте, за да полепне по тях хубаво панировката. Не се притеснявайте, че не ги покрива плътно - царевичното брашно ще обгърне месото при пържене.
6. Редете филетата в сгорещената мазнина и гответе за по около 4 минути от страна - трябва да станат златисти и бухнали без черни прегорели петна. Вадете върху салфетка или домакинска хартия.
7. Поднесете по желание с гарнитура от бял ориз или пресни зеленчуци; с любимия сос или си направете оригинален сладко-кисел сос с чили по ТАЗИ рецепта. Той ще подхожда най-добре на азиатския привкус на ястието.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйкию
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ