Панирани филии с яйце и мляко
Пържени филийки с яйце и мармалад.
Необходими продукти:
- 6 филии хляб
- 2-3 яйца
- 500 мл прясно мляко
- 2/3 с.л. захар
- растителна мазнина за пържене
- пудра захар, мармалад, конфитю или сирене за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разбийте хубаво яйцата в дълбока чиния.
2. Добавете в тях млякото и захарта.
3. Пуснете мазнината в тигана да се сгорещява.
4. Щом сте сигурни, че е загряла (можете да капнете капка от сместа в тигана за проверка), намалете малко силата на огъня, надупчете филийките с вилица, напоете ги в яйчено-млечната смес и от двете страни и ги сложете да се готвят. Щом потъмнеят от едната страна, ги обърнете и от другата.
5. Ивадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят хубаво.
6. Поднесете с любимия мармалад, течен шоколад, пудра захар или в солен вариант със сирене, майонеза, бекон или комбинация от трите. С топингът може да се импровизира безкрайно!
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ