Регистрация

Панирани пържени пилешки воденички

Панирани пържени пилешки воденички
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 9098

Мезенце за бира и винце от пилешко месо на хапки с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 гр.  пилешки воденички
  • сол
  • черен пипер
  • 3 яйца
  • брашно за панирането
  • мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Воденичките се измиват и се сваряват във водата и солта докато омекнат. При мен стават за около 2 часа. Изхвърляте водата. Воденичките се панират в панировката и се пържат до златисто във силно нагорещена мазнина, докато придобият златист цвят.

Приготвяне на панировката: 3 яйца се разбиват леко с вилица, добавя се сол и черен пипер на вкус. Добавяте брашното при непрекъснато бъркане с готварска тел докато стане гъста смес. Към готовата смес се добавя малко вода за да се отпусне. Сместа трябва да бъде хомогенна и гъста, за да панирате добре.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта