Регистрация

Панирана извара с ягодов сос

Панирана извара с ягодов сос
Средно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1629

Хапки от извара в стил сиренени кюфтета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г извара
  • 1 яйце
  • 1,5 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 4 с.л. грис
  • брашно (колкото поеме)
  • няколко с.л. растителна мазнина за готвене
  • 250 г ягоди
  • 3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в купа изварата и я разрохкайте с вилица.

2. В друг съд разбийте яйцето, залейте с него изварата, добавете захарта и бакпулвера и разбъркайте. Добавете и гриста, разбъркайте и оставете настрана за 20 минути, за да набъбне гриста.

3. Поръсете щедро с брашно плот или дъска за месене. Изсипете сместа отгоре и я оформете на топка тесто. Ще е леко ронливо, но трябва да поеме толкова брашно, че да се ръководи добре. След това разделете на 2 части.

4. Всака част с ръце оформете на дълъг фитил с дебелина около 5-7 см. Нарежете на 12 парчета всеки фитил. От всяко парче върху набрашнен плот оформете плоско кюфте с дебелина около 2-3 см. и диаметър около 6-7 см. Редете готовите хапки върху набрашнен плот. От това количество се получават 24 хапки.

5. Сгорещете мазнина (колкото да покрива дъното, но не за готвене на маслена баня) в тиган и на умерен огън гответе хапките от всяка страна за по 4-5 минути. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

6. Ягодите почистете от дръжките, измийте и изсипете в купата на чопъра. Добавете 2 с.л. пудра захар и пюрирайте. Прехвърлете пюрето в купичка.

7. Поднесете готовите хапки с купичката пюре, като ги поръсите за разкош с 1 с.л. пудра захар.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта