Регистрация

Палачинкова торта с млечен крем



Палачинкова торта с млечен крем
Трудно   |   Порции 10-12   |   Видяна: 4150

Многопластова торта с карамелел и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.01.2017

Ето рецепта за палачинкова торта със седем палачинки и млечен крем с аромат на карамел и ванилия. Първо трябва да приготвите блини. Те са дебели руски палачинки, които се правят малко по-пипкаво. Млякото се загрява с маслото и след това в част от него се разтваря жива мая с брашно. Докато маята шупва, се разбиват белтъци и жълтъци по отделно, както и сметана на пяна. Накрая всичко се обединява постепенно заедно и палачинките се запържват в олио.

Кремът пък правим от мляко, яйца и дулсе де лече. Последното представлява карамелизирано кондензирано мляко, което се продава готово в хранителната верига, но можете да си го направите и като варите консервата. Така имаме кафеникав карамелен крем с мляко, яйца, масло и ванилова захар, който размазваме между отделните палачинки.

Накрая правим семпла, но ефектна украса с вилица и оставяме тортата за 4 часа в хладилник да се стегне хубаво.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта