Палачинки с крем от кафе и маскарпоне
Закуска с палачинки, плодове и сирене.
Необходими продукти:
За крема от кафе и маскарпоне:
- 1 с.л. току-що сварено еспресо кафе (може и инстантно кафе), охладено
- 125 г маскарпоне
- 1 с.л. пудра захар
За палачинките:
- 1 ч.ч. прясно мляко, смесена с 1 с.л. ябълков оцет
- 1 яйце
- 30 г масло, разтопено
- 1 ч.ч. обикновено брашно
- 1,5 ч.л. бакпулвер
- ¼ ч.л. сол
- ½ ч.ч. боровинки (пресни или замразени)
- мед (по желание)
Начин на приготвяне:
На крема:
1. Смесете всички съставки за крема и ги разбъркайте добре. Оставете ги в хладилника.
На палачинките:
1. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Оставете настрана.
2. В купа разбийте млякото с оцета, яйцето и охладеното разтопено масло.
3. Добавете пресятата смес с брашното. Добавете захарта и боровинките.
4. Разбъркайте ги, но не прекалено (можете да оставите бучки тук-там).
5. Изпържете палачинките в тиган. Можете да използвате масло или незалепващ тиган без никаква мазнина.
6. Сложете част от крема върху палачинката и полейте с мед. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ