Регистрация

Палачинки от пилешки дробчета с лук

Палачинки от пилешки дробчета с лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1125

Кюфтета от пилешки дробчета с чесън, лук, брашно и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки дробчета
  • 250 мл мляко
  • 2 глави лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 5-6 с.л. брашно
  • щипка сода
  •  сол и пипер на вкус
  • 5-6 с.л. олио
  • За поднасяне: заквасена сметана с чесън и копър или само копър и пресни зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. Накиснете дробчетата в млякото за 30 минути.

2. Отцедете от млякото и на няколко пъти смелете в чопър. Изсипете получената полутечна маса в купа.

3. Смелете лука и чесъна в чопъра и добавете към дробчетата.

4. Поръсете със сол и пипер, брашното и содата и разбъркайте. Чукнете яйцето и размешайте добре. Трябва да се получи средно гъсто тесто като за катми.

5. В тиган с незалепващо покритие сгорещете 2-3 с.л. олио и с малък черпак сипвайте по 2-3 кюфтета от дробчета. Печете на умерен огън за 3-4 минути от страна - трябва да се сгъстят хубаво.

6. Обърнете и допечете от другата страна.

7. Поднесете по желание със сос от 125 мл заквасена сметана с 4 скилдики чесън и наситнени листа копър или с пресни зеленчуци и копър за украса.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта