Регистрация

Пай с къпини

Пай с къпини
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4937

Много къпини пълнят домашния ви пай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2-2/3 ч.ч. универсално брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 чаша мас
  • 7 - 8 с.л. студена вода

За пълнежа:

  • 4 ч.ч. къпини
  • 1-1/2 ч.ч. захар
  • 1 / 3 ч.ч. брашно
  • 1 / 2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното със солта и маста. Прибавете водата до получаването на тесто с подходяща гъстота. Разделете го на две топки(една по-голяма за основа и втора за капак), опаковайте ги в найлоново фолио и ги пъхнете в хладилника за 20-30 минути. Разточете ги на 2 кръга и сложете по-големия кръг върху дъното на формата си за пай.

2. Смесете останалите продукти в купа и ги излейте във формата. Покрийте с по-малкия кръг, запечатайте краищата и направете с ножа няколко прореза. Покрийте горната кора с парченца масло и я наръсете със захар.

3. Изпечете на 220 С за 40-45 минути докато кората добие златист цвят и част от сока на пълнежа избие през прорезите. Покрийте ръбовете с фолио ако е необходимо, за да не прегорят при печенето.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта